Populära bordsspel

När man kategoriserar schack så hamnar det under kategorin brädspel. Idag tänkte vi dock prata om några spel som tillhör kategorin bordsspel istället.Roulette

Blackjack

Blackjack är ett av världens mest populära spel alla kategorier. Det härstammar från 1700-talets Frankrike och kallades då för Vingt-et-un – tjugoett på svenska. Och namnet tjugoett är också mycket beskrivande för vad spelet går ut på – att komma så nära 21 som möjligt med korten du drar i spelet. Vi går inte in djupare på reglerna, men grundidén är att först satsa en summa och därefter dra kort för att komma så nära 21 som möjligt. Ett ess och ett klätt kort (egentligen ess och knekt) innebär Blackjack och automatisk vinst av omgången.

Roulette

En annan verklig casinoklassiker är Roulette. Ett spel där adrenalin är en stor del av spelet då du ej kan göra mycket för att påverka utgången av spelet. Det går till som så att du satsar en summa på en färg och eller en siffra. Beroende på vad man satsar på så vinner man olika procentsatser av det man satsat. Satsar man på rött eller svart så kommer man, vid vinst, att få dubbla summan man satsat, det vill säga 200 % av insatsen. Ni kanske har hört de bevingade orden “allt på rött”.

Baccarat

Baccarat är inte riktigt lika känt som de två ovanstående, men är definitivt inte något okänt spel. Spelet går i korta drag ut på att man satsar på vem som ska vinna – spelaren eller banken. Man kan även spela på att det ska bli oavgjort. Därefter ger dealern ut korthögen som består av hela åtta kortlekar. Detta pågår tills någon av dessa har vunnit.