Strategispelet poker

Det finns de som säger att alla hasardspel handlar om tur. När det kommer till spel som roulette stämmer det bra, men när någon säger att poker är ett turspel är det helt fel.

Visserligen är det så klart alltid bra att ha turen på sin sida men i längden handlar det om skicklighet. Pokern är ett oerhört strategiskt spel. Olika pokervarianter ser olika ut och den vanligaste är Texas Hold’em. En stor anledning till att Texas Hold’em har blivit så pass populärt är att det kräver så pass mycket av dig som spelare.Du kan spela poker på många sidor på internet. Bland svenskarna är en av de absoluta favoritsidorna, när det gäller pokerspelande, PokerStars. Ett Texas Hold’em-spel består av flera satsningsrundor och det är under dessa du har möjligheten att lura dina medspelare med ditt så kallade pokerface.

Bluffa

När du ska lura av dina motspelare pengarna krävs det att du är bra på att bluffa. Om du har väldigt dåliga kort kan du ändå dra en fuling. Då höjer du insatsen och får på så sätt de andra att tro att du har bra kort. Då kan de till och med dra sig ur vilket gör att du får behålla potten. Det är dock ett högt spel och om de ser igenom din bluff kommer du istället att förlora pengar. När du har bra kort vill du att potten ska bli så hög som möjligt. Då kan du försöka låtsas som att du inte alls har särskilt bra kort och därmed få med dig fler spelare och göra potten högre. Många upplever den här typen av bluff svårare än att låtsas att man har bra kort även om den andra är farligare.Ytterligare ett tips är att undvika att bli alltför förutsägbar. Även när du spelar online kommer du ofta att möta samma spelare. När de lär sig hur du gillar att spela, blir det lättare för dem att avgöra när du verkligen har en bra hand – och när du bara bluffar.Om du vill lära dig några knep för att bli en bättre spelare kan du kolla in den här artikeln hos Expressen.